PC

Janka, tady asi těžko cokoli dodat.

Ale přesto:

Vnímám Vaše silné myšlenky s dojetím. Celá podstata blogu jakoby vytryskla z té největší hloubky Vaší duše. To nejsou totiž jen slova, to je ukázkový příklad velmi hlubokého prožitku, lidskosti, láský a pokory.

Janka, děkuji.

Foto

Vďaka, pane Pavle, za prečítanie a milý komentár. Tak to nejak zo mňa vypadlo a zverejnila som to tu. Myslím si, že ľudia sa už ani nad takými vecami nezamýšľajú. Alebo nejak si nedávajú veci do súvislostí v tom zmysle, že všetko so všetkým súvisí a čo sa stane jednému vlastne sa stane aj druhému...

Foto

Janka, tak by to mělo v ideálním světě být. Bohužel to není a nikdy nebude. Škoda

Foto

Áno, nebolo a ani zrejme nikdy nebude. Na Slovensku sa hovorí, že s jedlom vždy rastie chuť a kto má veľa, chce ešte viacej.A taká je aj realita.

Foto

Nemyslím si, že inteligentní život ve vesmíru je vzácný, naopak díky tomu, že ve vesmíru jsou miliardy vhodných planet, bude asi dost rozšířený. Souhlasím s tím, že každý jediný život sám o sobě je vzácný, jedinečný a neopakovatelný. Nikdo nemá morální právo život vzít. Nemluvím o psaném právu, které je často formulováno nemorálními lidmi. Ovšem když někdo zaútočí na můj život zbavuje mě veškerých morálních obligací vůči němu. To samé platí, když někdo nařídí někomu aby na můj život zaútočil. Ne vždy se ale jedná o přímý a úmyslný útok. Z morálního hlediska je to, že se opiji a pak sednu do auta, stejné ohrožování života ostatních jako mávání pistolí. Další příklad je, že politik se domluví s podnikatelem na přihrání zakázky na opravu silnice za úplatu. Ukradené peníze a korupce není nic jiného než krádež veřejných peněz, které potom chybí na opravy. Stav našich silnic je katastrofální a je prokázáno, že zvyšuje nehodovost a to často i se smrtelnými následky. Jsou tedy dotčení politici a podnikatelé vrazi? Nešel mi internet tak to teď píšu v rychlosti aby to bylo ještě trochu aktuální. Dalo by se toho napsat více a uhlazeněji.

Vašek

Foto

Áno, dalo by sa toho napísať moc. Ja som to napísala tak ako to zo mňa vypadlo. Ale keby sa úplne každý riadil- nezabiješ- tak by sa ani nikto nemusel báť o svoj život a nikto by na nikoho vojensky neútočil, tak som to myslela.

IB

Janka, děkuji za hluboké zamyšlení.

Krásný páteční den i nadcházející víkend přeji.

IL

To je nádherné, Janka. Ano není: Já, jsme: My, moc krásně jsi to napsala Ano, matky se vždycky modlí, protože nic jiného jim nezbývá: nádherná písnička

Foto

Aj mne sa páči tá sila, čo z piesne ide.

  • Počet článků 184
  • Celková karma 28,38
  • Průměrná čtenost 1113x
Študovala psychológiu, právo a ekonómiu. Profesne sa pohybuje v ekonomickej oblasti.

Hovorí, že približne tridsať centimetrov z hlavy do srdca je najdlhšia púť, ktorá nás čaká na ceste životom.

"Úsmevy, ktoré rozdávaš, slzy, čo plačeš, všetko, čo dosiahneš, všetko, čo uvidíš, to bude tvoj život.
Preto sa rozhliadni a vyber si svoju zem, kde budeš dlho žiť a vysoko vzlietneš." (Pink Floyd)

Seznam rubrik