Foto

Odpouštět druhým nemá cenu, když nedokážeme odpustit sami sobě. Dívat se do tváře druhým nepomůže, když se nedokážeme podívat do zrcadla. Kdo trpí chápe utrpení, ale pomoct druhým dokáže jen když dokáže pomoct sám sobě.

Vašek

Foto

Janka, píšeš velice lidsky, takových autorů je tu jen pár.

Foto

Dávam tam akurát tú slovenskú emociu. Dávam niečo odžité, niečo odpozorované. Presne ako každý iný autor. Vďaka Ti za Tvoju čitateľskú priazeň a teším sa na Tvoje blogy.

PC

Janka, skvělé, pravdivé

Níže to krásně komentuje pan Kunft. Ano, pokud necítíme lásku k sobě samým a chybí-li nám zdravé sebevědomí a sebeúcta, pak je nemožné milovat a respektovat druhé. Empatie, tolik potřebná pro vzájemné pochopení, chybí mnoha lidem právě v důsledku výše napsaného.

Mnoho lidí bohužel vidí třísku v oku druhého, ale břevno ve svém vlastním oku nevidí. Důsledkem jsou často vztahy na bodu mrazu, ať již soukromé, nebo všechny ty ostatní v širokém celospolečenském měřítku.

Foto

Áno, človek musí dbať o tú svoju sebahygienu a mať seba na prvom mieste: Miluj blížneho svojho ako seba samého. Inak dávame na dlh, a niekedy aj vedome.

Foto

Tak, ľahko je napísať, horšie už tak urobiť aj ja som len človek s chybami

Foto

Ďakujem veľmi pekne, pán Pavlíček, za prečítanie a milý komentár. Ako to zo mňa vypadlo, tak som to dala na papier, bez nejakých príkras, aj keď tieto postoje sa v súčasnej dobe už moc nenosia.

Foto

Pan Čapek věděl .. dlouho jsem si odpouštěla, že to Všechno kolem nedokážu změnit

Foto

Áno, pan Čapek veru vedel...je proste nadčasový. Áno, je ťažké zmeniť seba, svoje vzorce, zmeniť druhých vlastne ani nejde. Oni sa môžu zmeniť len keď budú chcieť.Však je to všetko taký kruh.

Foto

Paní Janko, hezky jste to rozebrala. Ano, pohleďme do tváře jiných - a snažme se jich pochopit. Nedávno jsem někde četla, že "nemáme nikoho soudit, dokud nachodíme v jeho botách". Ano, je těžké vžít se do pocitů druhého, pokud sami nezažíváme jeho trápení. Ale na druhou stranu, chápu i tu Vaši známou, že si stěžuje. Starat se o člověka, který je závislý na alkoholu je velké trápení. Nějakou dobou jsem pracovala s takovým člověkem a ten neměl sílu se této závislosti zbavit. Nejen pro jeho paní, ale i pro jeho spolupracovníky, to bylo utrpení. Nebylo na něj spolehnutí, slíbil - zradil, a tak stále dokola. Byla jsem šťastná, že jsem z toho pracoviště odešla. Karma.

Foto

ano, je to ťažké, nebrať to osobne, ale keď je to príbuzný, tak sa to ani nedá len tak ľahko, brať to ako službu.A vraj závislosť na liekoch je ešte ťažšia ako na alkohole. to je človek rád, že on taký údel nemá.Ďakujem Vám za prečítanie a empatický komentár.Vy Ste umelkyňa, viete sa vcítiť do pocitov človeka.Cítiť to aj z Vašej prekrásnej knižky.

Foto

Je to tak ako Ste napísali na soc.siete-kto si nás neváží, ten si nás nezaslúži.

  • Počet článků 184
  • Celková karma 28,04
  • Průměrná čtenost 1113x
Študovala psychológiu, právo a ekonómiu. Profesne sa pohybuje v ekonomickej oblasti.

Hovorí, že približne tridsať centimetrov z hlavy do srdca je najdlhšia púť, ktorá nás čaká na ceste životom.

"Úsmevy, ktoré rozdávaš, slzy, čo plačeš, všetko, čo dosiahneš, všetko, čo uvidíš, to bude tvoj život.
Preto sa rozhliadni a vyber si svoju zem, kde budeš dlho žiť a vysoko vzlietneš." (Pink Floyd)

Seznam rubrik