Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přidávám ještě jinou myšlenku .

Záleží na tom, kdo se dívá !

Z pohledu posuzovaného objektu (člověka) je jeho srdce vlevo.

Z pohledu posuzovatele je kupodivu vpravo ;-D;-D;-D.

To přísloví bych poopravil "má srdce na správném místě" :-).

2 0
možnosti
Foto

Ďakujem za rečítanie a návštevu. Chcem podotnúť, že tento blog je frazeologický (nie politický ani medicínsky) rozbor pôvodu a vzniku slova pravý( v zmysle správny) je to napísané hneď v prvom odstavci, a pre istotu aj v úplne poslednom. Prajem príjemný deň.

0 0
možnosti
Foto

Se mnou je to asi trochu složité: píšu levou rukou - ta je pro mne ta pravá (míněno správná). Srdce nám přesně uprostřed, údajně je to atypická konfigurace srdce - vše je naštěstí na pravém místě a funguje správně. Tu "pravost" současného světa považuji tak trochu za diskriminaci, ale co s tím nadělám...

Díky za zajímavý článek, Janko.:-):-)

3 0
možnosti
Foto

Ďakujem veľmi pekne za prečítanie aj za komentár. Áno pre Vás je ľavá ruka tá pravá, každý to máme inak. Ako píše dolu, pán Pavlíček, duchovné srdce máme v strede, takže máte V tak ako to má byť. VA ktovie, či je to tá súčasná pravosť sveta naozaj správna a pravá...tiež o tom pochybujem... Prajem pekný zbytok neskorého večera.VV

0 0
možnosti
Foto

Zase vím o něco víc :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Ďakujem Vám za prečítanie, tak trochu mám úchylku na analýzy ako čo vzniklo, aj keď niečo sú len domnienky, prajem pekný večer.:-):-)

0 0
možnosti
Foto

Ani frazeologický rozbor by asi neměl začínat nepravdivým tvrzením, že se srdce nachází (pouze) nalevo. Srdce je z velké části přibližně uprostřed - zhruba ze 2/5 vpravo, ze 3/5 vlevo. Prochází jím svislá osa těla, i podle Vašeho rozboru je tedy na pravém (v přímé linii) místě.

Spojení srdce s myšlením či morálními vlastnostmi je nejspíš dáno historickým anatomickým omylem, který kladl myšlenkové činnosti do srdce a mozek měl být jen chladičem krve a zdrojem hlenů. Teprve v tomto anatomicky chybném kontextu dává smysl spojovat jej se správností či dobrotou myšlení.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, pán Jelen, nie je tam napísané-pouze- nalevo. Prvá veta je použitá ako prirovnanie k frazeologizmu, ktorý je v názve. A článok ak si prečítate celý, tak zistíte, že nie je jeho ambíciou medicínsky rozbor a tobôž už nie anatomický. Ale jednoducho priblížiť pôvod daného frazeologizmu.Nič iné v tom nie je. Ďakujem za pochopenie a prajem pekný večer.

1 0
možnosti

R^ Velmi zajímavý článek. Srdce, jakožto krevní pumpa, je u naprosté většiny lidí skutečně nalevo. Ale duchovní srdce je, myslím, uprostřed :-).

2 0
možnosti
Foto

Ďakujem Vám veľmi pekne, pán Pavlíček, za prečítanie a komentár, rada analyzujem, asi profesionálna úchylka. Áno, súhlasím s tým čo píšete.Prajem Vám pekný večer.:-):-)V

2 0
možnosti

Janka, díky za články, které píšete od V, které máte na pravém místě.

2 0
možnosti
Foto

Zlatá moja, Irenka, ďakujem. Pekného Mikuláša Vám i rodine.VV

1 0
možnosti
Foto

Co jste měla z anatomie? Srdce je uprostřed hrudi...

3 0
možnosti
Foto

Toto je frazeologický rozbor a nie biologický.;-) Pekný večer.

1 0
možnosti
Foto

Janka, ted je mi to konečně jasnéR^ Hezký večer!

1 0
možnosti
Foto

Rada analyzujem a nielen čísla ;-);-) Ďakujem, Horste, za prečítanie, tiež želám pekný večer.

0 0
možnosti
Foto

:-)R^V nevím, jestli je tohle srdce na pravém místě, ale je dané od srdce:-)

A mmch, jsem levák.

1 0
možnosti
Foto

Tak výnimka potvrdzuje pravidlo VV a ty nie si štandartný človek V

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS