Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z rozhovoru s Markem Vašutem: "Je něco, co vám na současné společnosti hodně vadí?"

MV: "Strašlivá nesmiřitelnost. Nedostatek umírněnosti. My, i když jsme spolu nesouhlasili, scházeli jsme se. Mohli jsme se hádat. Dneska to lidé, kteří žijí v sociální bublině, berou tak, že s opačným názorem se nediskutuje, ten se vytěsňuje. Málokdy se v hospodě schází, kdo má opačné názory, protože lidé se setkávají jen s lidmi stejných názorů, kteří jim dávají lajky. Tím přichází staré bolševické "kdo není s námi, je proti nám". Myslím, že tohle nejvíc rozděluje společnost. Přestalo se diskutovat, hledat kompromisy, respektovat odlišné názory. Lidi jsou netolerantní. Demokracie pro ně je, když vítězí jejich názor. Jiný názor se nebere jako názor, ale jako dezinformace. Proto vyloučit, delegitimizovat, zakázat."

3 0
možnosti
Foto

Váš pán Marek Vašut je podľa týchto slov múdry človek, rada som pozerala filmy s ním. A súzniem s tými slovami.

1 0
možnosti
Foto

J48a63n 87A14n73d25r71l13e

7. 6. 2023 18:15

moudrost = vzdelanost + pokora + moralka , snazim se tim ridit, aniz bych byl tak pysny, ze bych si doufal myslet, ze jednou dojdu moudrosti.... Tobe

2 1
možnosti
Foto

No, to aby sme Šárke teraz všetky závideli (však ma nebude čítať teraz) hlavne aby sme boli samy ku sebe láskavými a potom podla možností aj ku tým druhým, ale zase si nedat s.... na hlavu. Vďaka ti za návštevu.

0 0
možnosti
Foto

Promiň Janka, že ti do toho vrtám.

Jde o slavný výrok, který Sókrates pravděpodobně v té to formě nikdy neřekl. Jede o kontradikci, kde jedna premisa vylučuje druhou. Sókrates, který v dialogu ctil logiku by tento argument nepoužil. To ovšem neznamená, že se výrok nedá interpretovat jako pokora v moudrosti. Je pravděpodobné že vznikl chybným překladem, nebo zkomolením Obrany Sókratovi od Platóna. V dialogu o definici cnosti Sókrates přiznává, že je stejně neznalý jako jeho oponent a svoji neznalost si uvědomuje, přiznání nevědomosti vlastně představuje moudrost a schopnost se poučit.

Vašek

1 1
možnosti
Foto

Fuj taková hrubka Sókratovy

0 0
možnosti
IL

Krasne, krasne napsano, Janka! Myslime si, ze jsme poucili, ale ve skutecnosti lids to je krvezizniva bestie. A to je opravdu Moc Lito.

2 0
možnosti
Foto

Vďaka, Ivanka, za prečítanie i komentár. Áno, sme tvory, ktoré ničia aj samých seba.

2 0
možnosti
  • Počet článků 185
  • Celková karma 27,81
  • Průměrná čtenost 1107x
Študovala psychológiu, právo a ekonómiu. Profesne sa pohybuje v ekonomickej oblasti.

Hovorí, že približne tridsať centimetrov z hlavy do srdca je najdlhšia púť, ktorá nás čaká na ceste životom.

"Úsmevy, ktoré rozdávaš, slzy, čo plačeš, všetko, čo dosiahneš, všetko, čo uvidíš, to bude tvoj život.
Preto sa rozhliadni a vyber si svoju zem, kde budeš dlho žiť a vysoko vzlietneš." (Pink Floyd)

Seznam rubrik